Sähköisen asioinnin ja digihoitopolkujen kehittämisen "starttitapahtumassa" oli täysi tohina päällä
-

Julkaistu

Sähköisen asioinnin ja digihoitopolkujen kehittämisen "starttitapahtumassa" oli täysi tohina päällä

Kehittämistyön ”starttitapahtumassa” oli tekemisen meininki; haasteiden tunnistaminen ja ratkaisukeskeisyys nousivat keskiöön. Tapahtuma käynnisti sähköisen asioinnin ja digihoitopolkujen kehittämistyön koko tulevalla Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Tapahtumassa oli paikalla sote-ammattilaista, hoitajia, lääkäreitä, esihenkilöitä, opiskelijoita ja digikehittäjiä. Osallistujia oli paikalla lähes kaikista hankkeeseen osallistuvista kunnista.

Ryhmät pohtivat sähköiseen asiointiin liittyviä koulutustarpeita sekä haasteita digitaalisten työmenetelmien käyttöönotolle. Samalla haettiin ratkaisuja haasteiden selättämiseksi.

Työskentelyn aluksi ryhmäydyttiin tarkoituksella eri organisaatioista tulleiden ammattilaisten kesken ja keskusteltiin iltapäivää koskevista odotuksista. Työryhmittäin kartoitettiin koulutustarpeita ja jokainen sai arvioida tärkeysjärjestystä. Keskusteltiin myös, miten koulutusta järjestetään eri teemoilla.

 

Osallistujien suusta kuultua:

- ”Olipas hyvin kasattu päivä.”

- ”Muuten hyvä mutta mitäs sitä huomenna tehdään. Mutta hyvin oli kasattu olennainen paketti.

- ”Työskentelytapa oli toimiva. ”

- ”Kiva oli nähdä koko kehittäjäporukka, hahmottui, kuinka moni kehittäjä pyörii näiden asioiden ympärillä hyvinvointialueella.”

- ”Aika tiivis ohjelma.”

- ”Oli hyvä, että pöytäryhmät oli ennakolta jaettu ryhmiin ja sekoitettu eri organisaatioiden ammattilaiset.”

Sähköinen asiointi ja digihoitopolut – kehittämistyön tavoitteena on lisätä kansalaisten osallisuutta ja aktiivista osallistumista omaa hyvinvointia koskevissa asioissa. Tähän tavoitteeseen vastataan laajentamalla alueella käytössä olevia toimintamalleja ja kehitetään uusia, pohjoissavolaisten kansalaisten sekä ammattilaisten käyttöön sopivia ja heidän hyvinvointiaan tukevia sähköisiä asiointipalveluita.

Työn tueksi perustetaan Sähköisen asioinnin ja digihoitopolkujen asiakasraati. Pohjois-Savon alueen kuntien sote-ammattilaisten kanssa viemme asiaa yhdessä eteenpäin.


Lisätietoja:

Katja Soininen, Hankekoordinaattori, Katja.Soininen@kuh.fi


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!