Pohjois-Savossa tiivistetään yhteistyötä hävikkiruoan vähentämiseksi ja ruoka-avun kehittämiseksi
-

Julkaistu

Pohjois-Savossa tiivistetään yhteistyötä hävikkiruoan vähentämiseksi ja ruoka-avun kehittämiseksi

Pohjois-Savon hyvinvointialueella kokeillaan uutta toimintamallia, jonka tavoitteena on järjestöjen ja kuntien sekä hyvinvointialueen yhteistyön tiivistäminen hävikkiruuan vähentämiseksi sekä ruoka-aputoiminnan kehittämiseksi. Pyrkimys on selventää toimijoiden rooleja.

Kuva: Kuvituskuva, Adobe

Aiemmin valtionapua ovat hakeneet ruoka-aputoimijat suoraan. Nyt STM pilotoi uutta mallia, jossa ensisijaisesti hyvinvointialueen kunnat sopisivat itse, mikä kunta toimii koordinaattorina. Toissijaisesti hakijana toimisi hyvinvointialue. Pohjois-Savossa on päädytty siihen, että hyvinvointialue kokoaa toimijat yhteisen hakemuksen alle.

Hakemus tehdään yhteistyössä järjestöjen ja muiden ruoka-aputoimijoiden, kuntien sekä hyvinvointialueen sosiaalitoimen kanssa.

Haemme nyt ruoka-apua järjestäviä yhdistyksiä ja säätiöitä osatoimijoiksi hankehakemukseen niin, että ruoka-apua saadaan järjestettyä koko Pohjois-Savon alueella. Samalla kartoitamme tarpeet yhteistyölle ja yhteishankinnoille.

Pyydämme yhteydenottoja 16.6. mennessä kaikilta hankkeeseen mukaan haluavilta. Jätämme hankehakemuksen juhannukseen mennessä.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Anne Aholainen

Projektipäällikkö

p 044 714 2676

anne.aholainen1@pshyvinvointialue.fi


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!