Jussi Lampi alkaa vetää sote-uudistusta Pohjois-Savossa
-

Julkaistu

Jussi Lampi alkaa vetää sote-uudistusta Pohjois-Savossa

Pohjois-Savossa käynnistyy elokuun alussa kaksi sosiaali- ja terveydenhuollon laajaa kehittämishanketta, tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma ja sote-rakenneuudistusta tukeva alueellinen valmistelu. Hankkeita rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö ja ne ovat osa valtakunnallisen sote-uudistuksen vapaaehtoista alueellista valmistelua. Hankejohtajaksi on valittu Jussi Lampi. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta.

Pohjois-Savon liitto hallinnoi ja koordinoi hankkeita, jotka on koottu yhdeksi hankekokonaisuudeksi. Kokonaisuus on saanut nimekseen POSOTE20. Hankkeisiin suunniteltuja kehittämistoimenpiteitä toteuttavat muun muassa alueen kunnat ja kuntayhtymät sekä sairaanhoitopiiri. Hankkeiden rahoitushakemukset jätettiin huhtikuussa ja laajuudeltaan ne ovat toteutuessaan yli 11 miljoonaa euroa.

– Odotan innolla uusia haasteita. Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisen ja uudistamisen tarve on edelleen hyvin selkeä. Pohjois-Savossa väestön korkea sairastavuus ja ikääntyminen aiheuttavat tarpeen parantaa palveluiden saatavuutta ja laatua, kehittää uusia toimintatapoja ja digitaalisuutta, suunnata toimintaa ennaltaehkäisyyn ja perustason palveluiden vahvistamiseen sekä kehittää monialaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia, Lampi toteaa.

Jussi Lampi on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän on opiskellut lääkäriksi Itä-Suomen yliopistossa. Hän on työskennellyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL) vuodesta 2006 lähtien, josta viimeiset kaksi vuotta täysipäiväisesti Kuopion toimipisteessä ylilääkärinä.

Lampi on pohjoissavolaisille tuttu kasvo, sillä hän on työskennellyt monissa terveyskeskuksissa Pohjois-Savossa muun muassa Siilinjärvellä, Kaavilla, Nilsiässä, Kuopiossa ja Iisalmessa.

– Työskennellessäni yleislääkärinä monet Pohjois-Savon terveyskeskukset ovat tulleet minulle tutuksi. Nyt onkin hienoa päästä koordinoimaan hanketta, jossa tähdätään peruspalveluiden kehittämiseen ja vahvistamiseen, toteaa Lampi.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!