Hyvinvointia tarjolla - Hyvinvointitarjotin.fi yhdistää tukea tarvitsevat pohjoissavolaiset ja sitä tarjoavat sosiaali- ja terveysalan järjestöt
-

Julkaistu

Hyvinvointia tarjolla - Hyvinvointitarjotin.fi yhdistää tukea tarvitsevat pohjoissavolaiset ja sitä tarjoavat sosiaali- ja terveysalan järjestöt

Pohjois-Savon asukkaille avautuu 24.10.2022 sosiaali- ja terveysalan järjestöjen ja yhdistysten tietoja yhteen kokoava verkkopalvelu Hyvinvointitarjotin.fi. Palvelun kautta voi etsiä järjestöjen tarjoamaa maksutonta tukea ja toimintaa sekä lähettää näille yhteydenottopyynnön. Palvelua tullaan käyttämään tulevalla Hyvinvointialueella.

Hyvinvointitarjotin.fi on uudistettu verkkopalvelu, jossa Pohjois-Savossa toimivat järjestöt ja yhdistykset voivat ilmoittaa itsestään ja alueen asukkaille suunnatusta maksuttomasta yleishyödyllisestä toiminnastaan. Palvelun avulla järjestöjen tarjoama apu ja tuki ovat helposti löydettävissä ja hyödynnettävissä.

Palvelussa voi hakea järjestöjen tietoja tarpeen, halutun toimintamuodon, paikkakunnan tai hakusanan perusteella. Kun sopiva järjestö tai yhdistys löytyy, sille voi lähettää palvelun kautta suoran yhteydenottopyynnön.

"Hyvinvointitarjotin yhdistää apua tarvitsevan ihmisen ja sitä tarjoavan järjestön sekä mahdollistaa yhteyden ottamisen järjestöön hyvin matalalla kynnyksellä. Ihmisen, jonka elämäntilanne on kuormittunut tai vaikea esimerkiksi sairauden vuoksi, ei esimerkiksi tarvitse lähteä soittamaan järjestöön itse, vaan järjestö voi soittaa yhteydenottopyynnön perusteella hänelle. Tämän jälkeen voidaan yhdessä kartoittaa, millaisesta järjestön toiminnasta ihmiselle olisi apua", kertoo projektiassistentti Aino Kainulainen.

Apua asukkaille, työkalu ammattilaisille ja vaikutusmahdollisuuksia järjestöille

Hyvinvointitarjotin.fi on kehitetty alun perin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työvälineeksi, jonka avulla he ovat voineet ohjata asiakkaita järjestöjen palvelujen piiriin. Nyt palvelu laajenee myös alueen asukkaiden käyttöön ja lisää näin sen käyttömahdollisuuksia.

Järjestöillä on Hyvinvointitarjotin.fi:n avulla mahdollisuus tuoda palveluitaan alueen asukkaiden löydettäväksi ja lisätä myös yhteistyötä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.

"Järjestöjen haasteena on asiakkaiden oikea-aikainen kohtaaminen ja löydettävyys, oli sitä tietoa sitten hakemassa ammattilainen tai asiakas. Hyvinvointitarjotin helpottaa järjestöjen löydettävyyttä. Se on nopea ja yksinkertainen työkalu", kertoo toiminnanjohtaja Eija Rytkönen Pohjois-Savon Muisti
Ry:stä
.

"Toivomme, että ihmiset löytävät Hyvinvointitarjottimen ja antavat palvelusta meille palautetta. Näin sitä voidaan kehittää vastaamaan hyvinvointialueen tarpeita entistä paremmin. Palautetta voi antaa esimerkiksi alustalla kohdasta palaute ja myöhemmin käyttäjäkyselyn kautta", vinkkaa Aino
Kainulainen.

Hyvinvointitarjotin.fi on kehitetty alun perin Kuopion Invalidit ry:n Pohjois-Savon Vertaistuen Keskus (VeKe) -hankkeessa 2017–2020 yhdessä sote-järjestöjen ja sote-ammattilaisten kanssa. Palvelu on SAG Flowmedik Oy:n tuote.

 


Lisätietoja:
 

Aino Kainulainen

projektiassistentti

044 740 2358

aino.kainulainen@siilinjarvi.fi


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!