-
Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön koulutus
Koulutuksen tavoitteena on tehdä tunnetuksi ikääntyneiden ruokasuosituksia ja viedä käytäntöön suositukseen kirjattuja hyviä käytäntöjä
Aika: 24.8.2022 klo 12:00–15:30
Paikka: KYS pääsairaala auditorio 1, rakennus M, 2. kerros tai etäyhteyksin (ilmoittautuneille lähetetään linkki)
Ohjelma:
12:00 Avaus, Reetta Kettunen, palvelualuepäällikkö, Varkauden kaupunki
12:10 Ikääntyneen hyvä ruoka ja ravitsemus, Satu Jyväkorpi, erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
12:35 Ikääntyneiden ravitsemuksen erityispiirteet, Satu Jyväkorpi, erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
13:05 Ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoito ja sen toteuttaminen, Tarja Kaipainen, ravitsemusterapeutti, Ylä-Savon Sote ja Anne Tuovinen, ravitsemusterapeutti, Kuopion kaupunki & Laura Rantalainen ravitsemispäälikkö, PSSHP KYS
13:50 Tauko
14:15 Käytännöt ikääntyneiden suun terveydenhuollossa ja ravitsemushoidossa Siilinjärvellä ja suunnitelmia hyvinvointialueelle, Anna-Maija Tiihonen, vastaava hammaslääkäri, Karoliina Holmavuo, suuhygienisti ja Sohvi Koponen, ravitsemusterapeutti
14:55 Case Mäntykampus, Raija Tiainen, osastonhoitaja & Anne Tuovinen, ravitsemusterapeutti, Kuopion kaupunki
15:20 Valtionravitsemusneuvottelukunnan terveiset ja jatkosuunnitelmat, Arja Lyytikäinen, pääsihteeri
Tervetuloa koulutukseen!
Sähköisiä linkkejä:
VRN ja THL: Vireyttä seniorivuosiin – Ikääntyneiden ruokasuositus https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-472-1
https://www.ruokavirasto.fi/ikaantyneidenruoka
https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio > Ravitsemus- ja ruokasuositukset > Ikääntynee