Haavoittuva mieli – tunnista ja tue Mielenterveyden ensiapu® 2-koulutus
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -


Lisätiedustelut

Helena Törmi
helena.tormi@kuh.fi

-

Haavoittuva mieli – tunnista ja tue Mielenterveyden ensiapu® 2-koulutus

Mielenterveyden ensiapu®2-koulutuksessa osallistuja saa valmiudet soveltaa mielenterveyden ensiavun askeleita. Koulutuksen käytyään osallistuja osaa ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä asioita, tarjota apua ja tarvittaessa ohjata hoitoon. Koulutus sisältää Haavoittuva mieli -kirjan. Osallistuja saa todistuksen käydystä koulutuksesta.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Masennus
  • Ahdistuneisuus
  • Psykoosisairaudet
  • Päihdehäiriöt
  • Mielenterveyden kriisit

Koulutus järjestetään osana Pohjois-Savon hyvinvointialueella toteutettavaa POSOTE20 Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta yhteistyössä Pohjois-Savon HYTE-tiimin kanssa.

Aika 16.-17.11.2022 (klo 8.30 - 15.30 molempina päivinä)
Paikka Pohjois-Savon Liiton maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio
Hinta Koulutus on osallistujille maksuton, lounaat omakustanteisia
Kenelle Pohjois-Savon alueen perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattilaiset, erityisesti aikuisväestön parissa työskentelevät.

Koulutukseen mahtuu mukaan 20 henkilöä. Paikat jakautuvat 1-2/kunta, mutta jos jostain kunnasta ei tule osallistujia vapaat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peruutus Kaikki peruutukset tulee tehdä sähköpostilla hyvissä ajoin ennen koulutusta. Toivomme sitovia ilmoittautumisia, koska nopealla varoitusajalla on vaikea saada osallistujia peruutuspaikoille.

Ilmoittaudu Sähköpostilla 28.10.2022 mennessä Helena Törmille, Pohjois-Savon ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattorille helena.tormi@kuh.fi. Ilmoittautumiseen nimi, sähköpostiosoite, työpaikka ja kunta.

ILMOITTAUDU SÄHKÖPOSTILLA

Kouluttaja Heli Nissinen, Hyvinvointikoordinaattori (YAMK-sh), kätilö, mindfullness-ohjaaja, rentoutusvalmentaja sekä MTEA (mielenterveyden ensiapu) 1-2 ja NMEA (Nuoren mielen ensiapu) -ohjaaja

Tiedoksi Tämän koulutuksen jälkeen on mahdollista hakeutua MTEA2-ohjaajakoulutukseen ja siten jatkossa kouluttaa omassa kunnassa tai toiminnassa uusia osaajia. Ohjaajakoulutukseen voivat hakeutua henkilöt, jotka ovat aiemmin suorittaneet MTEA2-peruskoulutuksen. Mieli Ry edellyttää ohjaajakoulutukseen hakeutuvilta myös aiempaa kokemusta kouluttamisesta tai ryhmänohjaajana toimimisesta. Jos saamme riittävästi ohjaajakoulutukseen osallistujia, on se mahdollista järjestää esim. Kuopiossa. Muutoin koulutukset ovat Helsingissä. Koulutus on maksuton.
Tavoitteena on lisätä MTEA2-menetelmän koulutusta Pohjois-Savossa.

Mielenterveys on osa kokonaisterveyttämme, josta kannattaa pitää huolta. Hyvä mielenterveys lisää hyvinvointiamme ja auttaa meitä selviytymään elämän mukanaan tuomista haasteista.


Kutsu kaveri mukaan!