Pohjois-Savossa palveluja uudistetaan sote-järjestäjien ja pelastuslaitoksen yhteistyöllä
-

Pohjois-Savossa palveluja uudistetaan sote-järjestäjien ja pelastuslaitoksen yhteistyöllä

to jouluk. 17 12:46:00 2020

Pohjois-Savon sote-uudistuksen valmistelu käynnistyi sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamien kehittämishankkeiden eli tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman ja rakenneuudistus-hankkeen myötä. Rahoitusta on käytettävissä Pohjois-Savossa liki 10 M€ vuosille 2020 – 2022. Työtä tehdään yhteistyössä alueen 18 sote-järjestäjän ja pelastuslaitoksen kanssa.

Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeessa keskiössä on peruspalveluiden kehittäminen. Sote-rakenneuudistuksen kehittämishankkeissa keskitytään digitalisaatioon ja tiedolla johtamiseen, jotka ovat tulevaisuuden palveluiden kannalta erittäin keskeisiä asioita sekä ovat myös läpileikkaava teema tulevaisuuden sote -keskus hankkeessa.

Alueella tehtävä kehittämistyö on tiivistä. Olemme saaneet rahoituksen tulevaisuuden sote-keskusohjelmaan 31.12.2022 saakka ja sote-rakenneuudistushankkeeseen 31.12.2021 saakka. Olisi hienoa, jos tulevaisuuden sote-keskushankkeeseen tulisi vielä jatkorahoitusta haettavaksi, jotta voimme jatkaa ja laajentaa tässä vaiheessa kehitettäviä asioita edelleen arjessa.

Kehittämistyö pohjustaa tulevaa hyvinvointialuetta 

Nyt tehtävän työn avulla tuetaan sote-uudistuksen tulevia vaiheita Pohjois-Savon alueella. Kehitämme alueen sote-peruspalveluita verkostomaisesti yhteistyössä koko maakunnan alueella. Nyt käynnissä olevat kehittämishankkeet antavat hyvää pohjaa tulevalle hyvinvointialueen valmistelulle ja mahdollistavat siirtymää tulevaan hyvinvointialueeseen. Hyvinvointialueen alueellinen valmistelu käynnistynee hankkeessa konkreettisemmin ensi vuoden alussa hallituksen esityksen siirryttyä eduskuntakäsittelyyn. Tätä työtä tullaan tekemään alueen sote-järjestäjien ja pelastuslaitoksen voimin. 

Mutta ensin on aika nauttia ansaitusta levosta työntäyteisen vuoden päätteeksi. Kiitän lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja toivotan koko POSOTE20-hanketiimin puolesta rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta 2021!

Blogitekstin kirjoittaja: Jussi Lampi, POSOTE20-hankejohtaja