Neuvontaa ja ohjausta lasten, nuorten ja perheiden arjen tueksi
-

Neuvontaa ja ohjausta lasten, nuorten ja perheiden arjen tueksi

ma 7. maaliskuuta 2022 09.04.00

Kuva: Alexander Dummer (Unsplash, kuvituskuva)

Yksi yhteydenotto riittää

Mikäli perheen arki tuntuu liian kuormittavalta tai vastaan tulee haasteita, joita olisi hyvä pohtia ammattilaisen kanssa, voivat lapset, nuoret ja perheet olla yhteydessä palveluun. Neuvontaan ja ohjaukseen voi olla yhteydessä puhelimitse palvelun aukioloaikoina. Aukioloaikojen ulkopuolella voi jättää viestin vastaajaan tai täyttää sähköisen yhteydenottolomakkeen, jolloin yhteydenottajaan ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Myös perhekeskusverkoston ammattilaiset voivat olla yhteydessä palveluun.

Missä kokeillaan?

Neuvontaa ja ohjausta pilotoidaan SavoGrow -kuntien alueella, Joroisissa, Lapinlahdella, Leppävirralla ja Varkaudessa. SavoGrow -alueella toiminta on käynnistynyt tammikuussa, muiden kuntien osalta toiminta käynnistyy maaliskuun aikana. Pilotissa tulee työskentelemään viisi perheneuvoja -nimikkeellä toimivaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista.

Jalkautuva monialainen tiimi

Perheneuvojat edistävät pilottikunnissa myös monitoimijaisen yhteistyömallin käyttöönottoa. Neuvonnan ja ohjauksen kautta onkin mahdollista koolle kutsua perhekeskustiimin osaamista perheen tueksi niin ammattilaisen kuin perheenkin toimesta.


 

Lisätietoja:


Perhekeskus projektityöntekijät:

 

Reetta Rossi

reetta.rossi@kuopio.fi

p. 044 718 5951

 

Merja Jumpponen

merja.jumpponen@kuopio.fi

p. 044 7185945