Mikä ihmeen diabeteksen digihoitopolku? Kenelle se oikein on tarkoitettu? Miten se saadaan käyttöön?
ma 28. helmikuuta 2022 07.00.00
Lähtökohtana olivat asiakkaiden tarpeet yhdistettynä ammattilaisten toiveisiin. Digihoitopolulle kasattiin yhdenmukainen, tutkittuun tietoon perustuva tietosisältö tehtävineen, linkkeineen, kuvineen. Työstimme siis palvelun, jota asiakas voi käyttää itselleen sopivana aikana ja joka oikea-aikaistaa hoitoon pääsyä sekä osallistaa ja tarjoaa mahdollisuuden yksilölliseen hoitoon ammattilaisen tuella.
Digihoitopolku osaksi diabeteksen hoitoa ja seurantaa
Koska diabetes on elinikäinen sairaus, tarvittiin elämänmittainen palvelupaketti. Vaikka KYSissä palvelua käyttää jo reilut 500 diabeetikkoa, se ei riittänyt meille. Halusimme palvelun kaikkien pohjoissavolaisten insuliinihoitoa tarvitsevien saataville. Viime vuoden aikana pääsimmekin tavoitteessamme ”kukon askeleen” eteenpäin.
Useat diabetesammattilaiset Kuopion kaupungilta, Ylä-Savon SOTEsta, Varkauden kaupungista ja KYSistä laittoivat itsensä likoon ja saimme muokattua digihoitopolun sisältöä paremmin perusterveydenhuollon asiakkaita palvelevaksi. Samalla laadimme ammattilaisille tiekarttoja hoitokäytänteitä yhdistämään. Eipä enää ole väliä, missä paikkakunnalla asiakas ottaa palvelun käyttöön. Joka paikassa toimitaan pääosin samalla tavalla.
Asiakas on ykkönen – laajennus kakkonen
Ensimmäiset palvelun pilotoijat, arvokasta kokemusta tuovat asiakkaat liitettiin polun käyttäjiksi tammikuun 2022 alussa kolmessa organisaatiossa. Nyt heitä on 19. Ammattilaisia mukana on 1–6 kussakin pilottiorganisaatiossa. Pian saamme heiltä alkuvaiheen palautteet, joita on hyvä hyödyntää jatkaessamme diabeteksen digihoitopolun jalkauttamista ja käytön laajentamista muihin hyvinvointialueemme organisaatioihin.
Virity asiaan– tule mukaan – osallistu – vaikuta
Digitaaliset palvelut ovat osa arkeamme -niin käyttäjinä kuin tuottajina. On äärimmäisen tärkeää, että kummankin osapuolen ääni nousee kuuluville.
Asiakkaidemme lisäksi tarvitsemme siis sinua perusterveydenhuollon osaaja. Tule mukaan kehittämistyöhön ja tuo kokemuksesi, näkemyksesi ja ideasi istuttaaksemme diabeteksen digihoitopolku osaksi arjen työtä ja asiakkaan hoitoprosessia.
Organisaatiorajat ylittävä digihoitopolun kehittäminen ja käyttöönotto ovat kansallisesti uraauurtavaa työtä. Toivomme, että olet käytettävissämme!
Hae sähköisen asioinnin kehittäjäksi »
Seuraa Kuntarekryä, lue digihoitopolusta Terveyskylästä sekä Osallistu ja vaikuta-Posote20.
Lisätietoja:
Erja Huttunen
Hankekoordinaattori
Sähköinen asiointi ja digihoitopolut
erja.huttunen@kuh.fi
”Yhdessä tekemisen meiningillä haasteista voittoon.”